Jediný prostředek, jak život snést - považovat ho za krásný.
NEŘEŠ VRÁSKY, HÝČKEJ LÁSKY
Čas se nedá zastavit, a co dělat, když vám už není třicet let a sem tam přibyde vráska . Eva Filipová, autorka knih o etiketě a autorka kuchařek sází na šarm, vtip a dobrou náladu. Dbát o sebe, udržovat si mladistvý vzhled, užívat si, cestovat, zvolit si pohyb, co baví, zdravě a chytře jíst, obklopovat se jen příjemnými lidmi . A využít jedinečné kouzlo zvané osobnost. Zvolit úsměv jako životní postoj. Můžete se naučit rozmazlovat se a dopřávat si radosti života v každém věku.
- Datum vydání: 15. 10. 2019
- Počet stran: 196
- Nejdůležitější je se cítit dobře ve své kůži.
- Čím je člověk starší, tím větší důraz by měl klást na styl a šarm než na dokonalost.
- Někdy se vyplatí investovat do doplňků víc než do oblečení.
- Plnit si sny je skvělá léčba na chmury.
- Nesmyslné vztahy pusťte z hlavy.
- Restaurace je pro Římany úplný svatostánek.
- V Benátkách čeká všude nějaké překvapení.
ETIKETA SE ŠARMEM
Autorka několika knižních bestsellerů o etiketě vás provede moderními pravidly společenského chování s vtipem a nadhledem. Kniha poslouží jako inspirace pro všechny, kteří chtějí zapracovat na svém image, získat nadčasový styl a pozměnit svůj šatník. Současné zásady společenského chování - to není jen správný oblek, plynulá konverzace nebo takt, to je životní styl, který vás charakterizuje a pro který se stáváte vyhledávaným společníkem, jenž zvládá i složité situace se šarmem.
Datum vydání: 2017
Počet stran: 296
Zakoupíte zde:
MODERNÍ ETIKETA BODUJE
Ukázka z knihy (zvětšíte kliknutím):
V čem spočívá tajemství okouzlující dámy a opravdového džentlmena? Eva Filipová, autorka bestselleru V koutě štěstí nehledej aneb společenská pravidla jsou v módě, vás provede světem moderních zásad a pravidel s lehkostí, vtipem a šarmem. Znalost společenských pravidel je klíčem k úspěchu, pomáhá na vzestupné cestě do společnosti a v budoucí kariéře. Naučte se pravidlům moderní etikety, pracujte na svém zevnějšku, chůzi, držení těla, na svém stylu, sebevědomí, způsobu konverzace a postoji, usmívejte se a neztrácejte humor. První dojem ? Kdo je společensky významnější ? Co vyjadřuje vizitka ? Jak být chic a mít styl ? Význam barev ? Když se vdávám a ty se ženíš ? Jdeme do restaurace ? Co je pracovní oběd a dress code ? Je přijímací pohovor jen hra? ? Co získat a ztratit při golfu ? Jak věnovat květiny ? Umění konverzovat ? Parfémy a vůně ? V roli hostitele ? Když jedeme do zahraničí ? Jak telefonovat a nikoho nenaštvat A mnoho rad do kapsy, abychom se vyhnuli společenským trapasům...Pravidla společenského chování nezbytná pro každého, kdo chce dosáhnout úspěchu. Jejich znalost pomáhá na vzestupné cestě do společnosti a v budoucí kariéře.
NAKLADATEL Exempla
DATUM VYDÁNÍ 1. 10. 2014
POČET STRAN 280
JEZTE CHYTŘE
Zbavte se špatných stravovacích návyků, které ovlivňují dlouhodobě zdravotní stav nás všech. Víte, jaké živiny mohou přispět k optimálnímu průběhu stárnutí našeho mozku? Z pera autorky mnoha kuchařek a knih o etiketě Evy Filipové a předního českého psychiatra prof. MUDr. Jiřího Rabocha, DrSc., vznikla svým obsahem ojedinělá kniha, která nabízí návod jak jíst, abychom předešli depresím, měli jasnou a bystrou mysl, ale také včas předcházeli největšímu strašáku současnosti na světě - Alzheimerově nemoci. Do knihy je zařazeno i několik základních cviků z jógy, které harmonizují náš fyzický a psychický stav. Jíst chytře znamená dbát o to, co jíme a jakým způsobem jíme. Jíst chytře je cesta, po které stojí za to jít a hlavně si ji zvolit včas.
Zakoupíte zde:
INSTINKT V KUCHYNI
Autorka kuchařských knih, odbornice na současnou gastronomii a porotkyně oblíbené televizní gastronomické show má ráda jídla francouzská, italská, thajská, ale miluje českou kuchyni, kterou připravuje v mnoha odlehčených či moderně upravených variantách. Vybrala pro vás své nejoblíbenější recepty: bramboračku, dýňové rizoto, gratinovaný lilek, jemné tvarohové knedlíky s nugátem na meruňkovém ragú, křepelčí vejce v aspiku se salátem, minutkový guláš v bochníku...
ZLATÁ KUCHAŘKA
Chtěli byste vidět, jak by mělo jídlo z receptu vypadat, dříve než se pustíte do jeho přípravy? V naší kuchařce nabízíme nejen řadu receptů, ale také barevné fotografie, na kterých je pokrm zachycen. Další její předností je, že autoři dali prostor receptům ze surovin, které jsou běžně dostupné. A protože k dobrému jídlu patří také dobré pití, najdete v knize tipy na odrůdy vín, která harmonicky doplňují chuť jednotlivých specialit.
S EVOU V RÁJI
Více než 200 receptů české kuchyně, které musíte ochutnat. Autorka se věnuje čisté, moderní a kultivované kuchyni. Jídlo prezentované na talíři by mělo podle ní působit jako výtvarné dílo. Miluje vymýšlet úpravy tradičních, klasických a nezřídka polozapomenutých návodů podle současných požadavků moderní stravy. Kniha obsahuje polévky, vaječné pokrmy, pomazánky pro každého strávníka, recepty pro chřestovou sezonu, zeleninová jídla, atraktivní saláty, pokrmy z hub, mnoho jídel na oběd i večeři, palačinky, dezerty a moučníky, jimž neodoláte.
V KOUTĚ ŠTĚSTÍ NEHLEDEJ
Proč se některým lidem nedaří vybočit z řady? Myslíte, že nemají štěstí? Pravděpodobně jim chybí základní znalost etikety, jež výrazně pomáhá při vzestupu po pracovním a společenském žebříčku. Proto stojí za to se s pravidly společenského chování nejen seznámit, ale dostat je pod kůži, aby se stala přirozenou součástí naší osobnosti... Hlavně neztrácejte rozum a takt. A nezapomínejte na úsměv. Dělá zázraky.
ZNOVU OBJEVENÉ RECEPTY
Tuto kuchařku doporučuje Asociace hotelů a restaurací České republiky. Kniha je zaměřena na hovězí, telecí a vepřové maso.
ČESKÁ KUCHYNĚ V MODERNÍM POJETÍ
Co jiného v Česku chceme vařit, než českou kuchyni ?
Každý se vrací ke kořenům, každý z nás by měl být hrdý na své předky, na tradice a oprašovat to, na co se někdy zapomíná. Naše prababičky, babičky vařily skvěle, dokázaly zpracovat vše, co jim dům dal. Věděly, že i to nejobyčejnější jídlo je potřeba servírovat tak, aby lahodilo oku a aby potěšilo ty, pro které je určeno.
Recepty, které předávaly dál , si zaslouží stálou pozornost v kulinářském světě. Samozřejmě, že se vše vyvíjí a tak i recepty babiček se postupně modifikují, díky surovinám a celosvětovému trendu. Ale základ zůstává stále stejný. A s ním je potřeba pracovat. Snažila jsem se sestavit to nejlepší, co by v české kuchyni nemělo chybět. Pomáhali mi naši přední odborníci a tak doufám, že vás potěší nejen výběr jídel, ale i moderní pojetí české gastronomie. Vařte, zkoušejte podle receptů v této knize a užívejte si to stejně jako já, když jsem pro vás knihu připravovala.
S láskou Eva Filipová
autorka
SPOLEČENSKÁ NÁPOVĚDA
Je mnoho věcí, které během velmi ktrátké doby prozradí, do jaké míry je pro vás pohyb ve společnosti přirozený. Někdy to jsou zdánlivé drobnosti ale ty právě často rozhodují a obnažují vás v plné míře. A tak mejte na paměti alespoň malé desatero.
1. Když žena přichází ke stolu nebo od něho vstává, muž se vždy zvedá.
2. Lžička, kterou zamícháme kávu, se zásadně neolizuje a vždy se z kávy vyndavá na talířek.
3. Párátka u stolu nepoužívejte, vždy odejděte na toaletu. Zde žádný kompromis neexistuje. Jste-li v okruhu přátel, jednejte stejně.
4. Pečivo si v restauraci vždy ulamujte na malé kousky.
5. Když muž přehodí nohu přes nohu, tak mu nemůže být vidět konec ponožky a následně holé lýtko.
6. V horní kapse pánského saka nesmí nic být, kromě čistého, úhledně složeného kapesníku.
7. Mějte vždy vyčištěné boty.
8. Návštěvu nenuťte zouvat z bot.
9. Ve společnosti nešeptejte.
10. U jídla nevydávejte žádné zvuky.
Eva Filipová
EXCELLENT MENU
Láska, vášeň, posedlost, tři slova, která se prolínají u všech, kdo milují dobré jídlo, chtějí v kuchařském oboru vyniknout a vytvořit nezapomenutelný zážitek pro své zákazníky. Jedině s velkým zájmem, neustálým hledáním něčeho nového a neskonalým nasazením lze v tomto oboru uspět. Vymýšlet, studovat, cestovat a stále se učit - to je motto všech dobrých kuchařů. Největším uspokojením je plná restaurace a host, který přichází znovu a znovu za "svým kuchařem".
Všichni zastoupení v této knize už dosáhli mnoha ocenění na světových kolbištích, patří mezi výkvět českých šéfkuchařů a snaha uspokojit náročného klienta je neopouští. Byla radost s nimi spolupracovat, diskutovat a dívat se na jejich výtvarná díla. Všichni v sobě mají motor, který je žene dál, a chuť stále se zdokonalovat. Mám radost, když vidím obrovský zájem o budoucnost gastronomie, a těší mě jejich nekonečné debaty o kvalitě, surovinách, ale i o náročných zákaznících, pro které tak rádi vaří. Je vidět, že o tento obor nemusíme mít strach, protože je v dobrých rukou. Můžeme doufat, že tito lidé a jim podobní budou předávat zkušenosti a učit lásce k řemeslu další, kteří budou chtít naslouchat. Věřím, že i vás, kteří otočíte následující stránky, recepty potěší a budou pro vás nejen návodem, ale i skvělou inspirací pro vlastní nápady. A nezapomínejte, že dobré jídlo je nejlepším afrodisiakem.
Eva Filipová autorka.