test S Evou v ráji | Eva Filipová

S Evou v ráji

S Evou v ráji

Nemám ráda věčné řeči o tom, že se po české kuchyni tloustne. Tloustnout můžete po jakékoli stravě. Všechno je o množství, které jíte. O tom, že přehodnotíte způsob svého stravování. Je potřeba přemýšlet, co jíte, kolik toho jíte a v jakém pořadí. Naši předci dobře věděli, že když si dopřejí jeden den poctivou kuchyni, další den si dají jen bezmasé jídlo. Ve všední dny jezte lehčí pokrmy a při slavnostních příležitostech si dopřejte skvosty, které nevaříte každý den. Recepty nabízím v moderní úpravě a každý si zde najde to, co má rád.


V kuchařce jsem zúročila znalosti, které jsem získala během mnoha let neustálým povídáním s kuchaři a psaním do týdeníku Instinkt, kde jsem měla čtyři roky svoji rubriku o jídle, a proto jsem velmi často navštěvovala restaurace a jejich šéfkuchaře. Ale především zde uvádím recepty, které mám vyzkoušené a mám je ráda. Dávám přednost jednoduchosti a dostupným surovinám, zvláště u dezertů. Některé klasické české recepty jsou nezaměnitelné, přesto určité odlehčení je na místě.
V dnešní době nastal v gastronomii neuvěřitelný posun k lepšímu. Dokonce jeden z atributů úspěšného člověka je mít znalosti o potravinách, orientovat se na trhu, navštívit dobré restaurace a mít tzv. „přehled“, kde se dobře najíst. A v rodinách se více dbá na to, aby domácí strava byla z kvalitních a čerstvých surovin. Hurá.

Pokud recepty uvedené pro 4 porce, které zde najdete, přispějí k dobrým výsledkům na talíři a podpoří vaši domácí pohodu nebo se některý recept stane vaším oblíbeným, budu moc ráda.
Vařte s láskou, vychutnávejte si dobrá jídla a mějte z toho radost.

Michal David pokřtil o berlích novou knihu. S Evou v ráji!

Reportáž z křestu nove publikace S Evou v ráji ZDE

 Foto Dagmar Hájková