test Publikace | Eva Filipová

Nová kniha - Etiketa se šarmem

Autorka několika knižních bestsellerů o etiketě vás provede moderními pravidly společenského chování s vtipem a nadhledem. Kniha poslouží jako inspirace pro všechny, kteří chtějí zapracovat na svém image, získat nadčasový styl a pozměnit svůj šatník. Současné zásady společenského chování – to není jen správný oblek, plynulá konverzace nebo takt,…

Eva Filipová: Moderní etiketa boduje

Etiketa a vaření – toto jsou dva obory, v nichž vyniká spisovatelka a publicistka Eva Filipová. Po boku Romana Vaňka a Zdeňka Pohlreicha účinkovala jako porotkyně v televizní kulinářské reality show Na nože. Napsala i několik kuchařek a publikací o společenském chování. Nedávno představila titul Moderní etiketa boduje. Jejími kmotry se staly eleg…

V koutě štěstí nehledej

Od napsání její první knížky o tom, jak se chovat ve společnosti, uběhlo víc jak šest let, za tu dobu Eva Filipová mimo jiné vydala čtyři kuchařky zaměřené na českou kuchyni nebo se stala porotkyní v televizní show Na nože! Češi se ale prý ani za ty roky nestačili příliš zkultivovat. „Nezdá se mi, že bychom se posunuli dál, lidi se většinou chova…

S Evou v ráji

Nemám ráda věčné řeči o tom, že se po české kuchyni tloustne. Tloustnout můžete po jakékoli stravě. Všechno je o množství, které jíte. O tom, že přehodnotíte způsob svého stravování. Je potřeba přemýšlet, co jíte, kolik toho jíte a v jakém pořadí. Naši předci dobře věděli, že když si dopřejí jeden den poctivou kuchyni, další den si dají jen bezma…

Zlatá kuchařka

Slast, ano i tak se dá nazvat pocit, který v nás dokáže vyvolat dobré jídlo. Znáte ty neskutečně dlouhé diskuse o tom, co nám chutnalo, co bylo dobré, co ještě lepší a co nezapomenutelné ? Taky se umíte hned po jídle bavit, co zítra budete vařit ? Citové zaujetí je dobrý předpoklad k tomu, abyste byli v kuchyni úspěšní, je cestou k jedinečnému vý…

Znovuobjevené recepty

Kniha Znovuobjevené recepty je zaměřená na hovězí, telecí a vepřové maso. Především na ty části, které jsou tak trochu opomíjené, ale z kterých si připravíte neuvěřitelné lahůdky. Dozvíte se, jak máte uvařit například hovězí oháňku s perníkovou omáčkou, hovězí líčka s bramborovou kaší, skvělý guláš z hovězí kližky, telecí brzlík, který je desetil…

Česká kuchyně v moderním pojetí

Co jiného v Česku chceme vařit, než českou kuchyni ? Každý se vrací ke kořenům, každý z nás by měl být hrdý na své předky, na tradice a oprašovat to, na co se někdy zapomíná. Naše prababičky, babičky vařily skvěle, dokázaly zpracovat vše, co jim dům dal. Věděly, že i to nejobyčejnější jídlo je potřeba servírovat tak, aby lahodilo oku a aby potěš…

Společenská nápověda

Je mnoho věcí, které během velmi ktrátké doby prozradí, do jaké míry je pro vás pohyb ve společnosti přirozený. Někdy to jsou zdánlivé drobnosti ale ty právě často rozhodují a obnažují vás v plné míře. A tak mejte na paměti alespoň malé desatero.

Instinkt v kuchyni Eva Filipová

Milí přátelé dobrého jídla,mám ráda chutnou a kvalitní kuchyni. Měla jsem možnost navštívit stovky restaurací v mnoha zemích světa a zkusit hodně specialit. Vždy se snažím dopředu, než vyrazím na cesty, zjistit od přátel, kteří již v daném městě byli, které restaurace stojí za to navštívit (teď pominu vyhlášené restaurace známé z bedekrů a časopi…

Excellent menu

Láska, vášeň, posedlost, tři slova, která se prolínají u všech, kdo milují dobré jídlo, chtějí v kuchařském oboru vyniknout a vytvořit nezapomenutelný zážitek pro své zákazníky. Jedině s velkým zájmem, neustálým hledáním něčeho nového a neskonalým nasazením lze v tomto oboru uspět. Vymýšlet, studovat, cestovat a stále se učit – to je motto všech…