MOUČNÍKY

Vanilkový mls z piškotového těsta


Takhle vypadá koláč, po kterém se jen zapráší. Objevila jsem ho u šéfcukrářky pražského hotelu Holiday Inn Jitky Kohoutové.

Ingredience:
200 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
4 vejce
1 kypřicí prášek do pečiva
100 ml oleje

Na pudink:
1 l mléka
2 vanilkové pudinky
200 g krupicového cukru

  Na polevu:

2 zakysané smetany
1 skořicový vanilkový cukr

Nejprve ušlehejte vejce s cukrem do bílé pěny a opatrně přimíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem, nakonec přilijte olej. Takto ušlehané piškotové těsto rozlijte na plech, který jste napřed vyložili pečicím papírem. Na těsto rozetřete ještě teplý pudink a pečte při 200 stupních asi patnáct minut. Po upečení ještě teplý koláč potřete zakysanou smetanou a posypte skořicovým cukrem.

Foto: Vladimír Siner